Hundetræning
 

Index / Bogmærker

Lydighed

Dansk Kennel Klub

Damarks Civile Hundeførerforening

Schweiis-spor

Dansk Politihundeforening

Beredskabsforbundet

Dansk jagtforening



I Dansk Dalmatiner Klub opfordrer vi medlemmerne til at deltage så meget som muligt, i forskellige aktiviteter med deres hunde. Men der sidder måske nogle rundt omkring. der ikke rigtig ved hvordan man kommer i gang, her er lidt af mulighederne. Der er udover nedenstående tilbud også mange lokale foreninger eller private der udbyder kurser.


Agility

Agility er en konkurencesport hvor hundeføren skal føre hunden gennem en forhindringsbane i den rigtige rækkefølge og på kortest mulige tid. Til dette kræves der meget god kontakt mellem fører og hund samt ikke mindst at hunden lydighed, derfor er der al mulig grund til at følge hvalpe og lydigheds kurser.


Dansk Kennel Klub
Parkvej 1, 2680 Solrød Strand.
Tlf.: 56 18 81 00

DKK. har træningspladser rundt omkring i hele landet, hvor man har mulighed for at træne lydighed, uanset hvilken race man har. Her er der forskellige klasser, hvor øvelsernes sværhedsgrad øges, og apportering og næsearbejde tilføjes.

På mange af DKK træningspladser kan man også træne agility, og for nye hundeejere afholdes kurser der hedder "Glade og dygtige hvalpe". Hvalpekurserne har hentet inspiration i bogen "Din hund" (Sven Järverud, Gunvor af Klinteberg Jäverud, Svensk Norsk Bogimport A/S. En bog som jeg stærkt kan anbefale).

Nogle steder trænes der også Flyball, der er en kombination af spring, fangst af et stykke legetøj, som mekanisk kastes op i luften som følge af hundens tryk på en pedal og tilbagespring med legetøjet.

Desuden tilbydes der ofte ringtræning rundt om i landet for alle udstillings interesserede.




Damarks Civile Hundeførerforening.
Fælledvej 4
8700 Horsens
Tlf: 75 61 06 55

DCH er Danmarks største hundesportsforening, der har lokalforeninger fordelt over hele landet. Også her kan alle hunde træne lydighedstræning i et konkurrenceprogram, der består af fire klasser. Der er også begynder- og hvalpehold og i nogle afdelinger agility og brugshundeprogrammer.


Dansk Politihundeforening.

Danmarks ældste brugshundeforening -bortset fra jagthundeforeninger. Foreningen er opdelt i 2 sektioner, en for Politiets tjenestehundeførene og en for civile hundefører. Lokalafdelingerne findes overalt i Danmark, de arbejder selvstændigt og afholder lydighedskurser for såvel stambogsførte som ikke stambogsførte hunde. Der afholdes også hvalpekurser. (Store brugshunderacer stambogsført i DKK kan fortsætte på et hold, der består af lydighedsøvelse, sporsøgning, eftersøgningsopgaver og forsvarsarbejde IPO.)


Beredskabsforbundet

Beredskabsforbundet hundetjeneste optager efter ansøgning enhver mellem 18 og 45 år og hunde mellem 1 og 4 år af alle racer med eller uden stamtavle, men med en minimumshøjde på 40 cm. Hunden skal være robust og hårdfør og ikke kuldskær. Den skal være i god kondition, ikke mørkeræd eller bange for lyde og lysreflekser. den må ikke være aggressiv overfor mennesker eller dyr. Føren deltager i en række kurser om beredskabsforbundet, samtidig med hundens uddannelse.

Først trænes til en lydighedsprøve, dernæst i eftersøgning i let skjulte figuranter og efter bestået forprøve trænes til redningshundeprøven. Der er mulighed for at supplere med sporsøg, feltsøg og rundering.

 
Dansk jagtforening

Rundt om i landet findes mange lokale jagtforeninger. Jagthundetræning opdeles generelt i fordressur, markdressur og evt. specialdressur. Grundkurset starter med almindelige lydighedsopgaver og går derefter over i mere jagtprægede opgaver. Ifølge jagtloven kræves ingen bestået prøve, hunden skal blot være egnet og "apporterende". Hundeføren skal naturligvis bestå et jagtkursus for at opnå jagtegn, før han/hun kan gå på jagt. Men man kan fortsætte jagthundetræningen med markdressur, hvor man kan deltage i markprøver, dette er noget mere krævende.


Schweiis-spor

Schweisshunden bruges til at opspore anskudt og påkørt vildt. Hvis man ønsker at vide mere kan følgende bog anbefales: "Torben Barkholt Schweisshunden, træning i sporarbejde og eftersøgning", udgivet af Clausen bøger.

Nu vil man måske sige at dalmatinere ikke er jagthunde, men vi er dog flyttet fra selskabshundene til gruppe 6 hvor div. støvere hører under, og de fleste dalmatinere har både et godt jagtinstinkt samt en knaldgo' næse, så hvorfor ikke?

Så altså, mulighedeme er mange for træning med din hund!